Salata de Cuscus cu Morcovi

Salata de Cuscus cu Morcovi

Dupa meniul greu de sarbatori va recomandam o salata usoara si sanatoasa de cus cus cu morcovi copti.

 

Se prepara rapid si usor, este picanta, aromata si satioasa.

Ingrediente: 

6 morcovi

un praf chimen macinat

un praf scortisoara

sare, piper

un praf chilli

un catel usturoi zdrobit

ulei de masline

ulei de susan

 

1 cana cus cus marunt

1 cana apa sau supa de pui

o lamaie

sare, piper

1 iaurt mic

Mod de preparare: 

Curatm morcovii si ii taiem felii pe diagonala. Turnam amestcul de uleiuri peste ei. uAmestecam sarea, piperul, scortisoara, chimenul, usturoiul, chilli-ul si condimentam morcovii.

Ii punem intr-o tava (fara sa se suprapuna) si ii coacem 20 minute la 200 C.

 

Intre timp incalzim cana de apa pana la fierbere si o condimentam cu sare, piper si coaja de lamaie, apoi o turnam peste cus cus si il acoperim cu folie alimentara 10 minute.

 

Punem cus cus-ul pe un platou, morcovii deasupra si cateva linguri de iaurt, patrunjel si stropim cu zeama de lamaie.