Piept de Rata in Crusta de Piper

Piept de Rata in Crusta de Piper

Pentru astazi va propunem un piept de rata delicios, moale si suculent cu o crusta crocanta din  piper rosu si negru. 

 

Desi e un aliment putin mai scump decat puiul/curcanul, noi zicem ca merita investitia. Gatit corect (mediu, putin in sange) si lasat sa se odihneasca pentru ca sucurile sa se redistribuie in tesut va fi un deliciu care ti se topeste-n gura.

 

Enjoy!

Ingrediente: 

1 piept de rata dezosat, cu piele

2 linguri piper rosu si negru pisate in mojar

sare

 

Garnitura:

1 cana cus-cus de granulatie mica

1 si 1/2 cana supa de pui sau apa

2 cani brocoli

sare, piper

 

Sos de fructe de padure:

1 cana fructe de padure

1/2 cana vin rosu

1 lingura zahar brun

rozmarin

1 lingura unt

 

Mod de preparare: 

Lasam pieptul de rata o jumatate de ora la temperatura camerei. Crestam pielea cu cutitul (vezi foto) si il condimentam cu piperul macinat si sare.

Punem pieptul intr-o tigaie fara ulei, neincinsa, pe foc mic, cu pielea in jos. Dupa 2 minute crestem temperatura. Il prajim cate 4 minute pe ambele parti, apoi il punem in cuptorul incins 10 minute.

Il lasam sa se odihneasca la temperatura camerei 8-10 minute inainte de a-l taia.

 

Garnitura:

Amestecam cana de cus-cus cu supa de pui fierbinte, sare si piper. Il acoperim si il lasam 10 minute sa se gateasca.

Fierbem brocoli-ul in apa cu sare pana se inmoaie putin tulpina, apoi il scurgem si presaram piper.

 

Sos:

Adaugam otetul balsamic si vinul intr-o craticiora si le lasam sa scada aproape pana la jumatate. Apoi adaugam zaharul, rozmarinul, fructele de padure si mai fierbem 3 minute. Spre sfarsit adaugam si lingura de unt.

 

Montam cus cus-ul pe farfurie, apoi punem brocoli-ul, apoi pieptul de rata taiat si sosul de fructe de padure deasupra.

Pofta buna!