Hummus cu Naut si Linte Rosie

Hummus cu Naut si Linte Rosie

Astazi ne-am luat portia de proteine dintr-un Hummus delicios cu naut si linte rosie, reteta pe care v-o recomandam si voua fara nici o retinere.


Si tot in cadrul acestei retete am testat ingredientele de baza: nautul si lintea rosie de la Sano Vita.


Unu la mana, sunt ingrediente ieftine, pline de nutrienti si extrem de versatile: le puteti folosi in supe, ca garnituri, ca snack-uri sanatoase (boabele de naut prajite cu condimente), in salate sau puree-uri.


Nautul este o sursa bogata de fier, zinc si vitamina B9. Este bogat in fibre, ceea ce inseamna un tranzit sanatos, contine putine grasimi si reduce colesterolul, iar datorita faptului ca este satios este folosit in curele de slabire.
Singurul inconvenient al nautului este ca trebuie lasat la inmuiat in apa 10 ore inainte de gatire, ceea ce inseamna ca va trebui putina planificare/organizare inainte de a gati o reteta care-l contine. Insa noi zicem ca merita efortul.

Cel de la Sano Vita vine ambalat in pungi de 500 g si dupa cum ne-am obisnuit si transparente. E de calitate, boabele sunt toate de aceeasi dimensiune (deci se vor gati in acelasi timp fara probleme) si e atent ales, in sensul ca nu am gasit rebuturi prin punga.


Lintea rosie este o sursa de fibre, proteine, fier, B-uri, acid folic si magneziu, stabilizeaza colesterolul si tranzitul intestinal si creste nivelul de energie din organism prin completarea resurselor de fier.
Lintea rosie este usor de gatit si se poate gati fara sa fie inmuiata in prealabil in apa, ceea ce o face un super-aliment. Cea de la Sano Vita vine ambalata la 500g, este ieftina si ambalata in pachet transparent. Din nou, calitatea produsului e vizibila inca de pe raft.


In concluzie, va recomandam aceasta reteta si aceste produse super sanatoase, iar mai multe produse din aceasta categorie puteti gasi pe www.sanovita.ro .
 

Ingrediente: 

250 g linte rosie Sano Vita
250 g boabe de naut Sano Vita
4 catei de usturoi
8 linguri tahini (o puteti cumpara sau prepara conform retetei)
Sucul de la o lamiae
1 lingurita boia de ardei
Sare, piper
Ulei de masline
1 lingurita bicarbonat de sodiu
 

Mod de preparare: 

Lasam boabele de naut la inmuiat in apa rece amestecata cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu peste noapte. Pentru a fierbe mai repede lintea, o putem lasa si pe ea la inmuiat, insa nu este necesar.


Clatim boabele de naut si le punem la fiert in apa cu sare si cealalta jumatate de lingurita de bicarbonat, iar intre timp strangem spuma care se formeaza pe suprafata apei. Fierbem si lintea in apa cu sare intr-o alta craticioara. Lintea se fierbe in aproximativ 20 de minute, iar nautul in aproximativ 1 ora jumate. Il testam cu o furculita, iar daca bobul se sparge usor sub presiunea furculitei, este fiert.


Scurgem nautul si lintea, adaugam usturoiul razuit, uleiul de masline, pasta de tahini, boiaua de ardei si pasam in blender pana se omogenizeaza. Apoi adaugam o lingura de apa si sucul de la o lamaie, sare si piper daca mai este necesar.


Il servim in boluri presarat cu ulei de masline, frunze de patrunjel, boia iute si alaturi de lipii, masline, rosii uscate, frunze de telina apio, morcovi, castraveti, s.a.m.d.