Eggs in Clouds

Eggs in Clouds

Cum sunteti deja familiari cu ouale fierte, ochiurie de oua, ouale posate astazi va propunem un alt procedeu de a gati ouale: eggs in clouds sau norisori de oua.

 

Sunt spumoase, cu crusta la suprafata si usoare ca un norisor in mijloc, in plus si pline de arome: bacon, chives si cascaval.

La aceasta reteta am folosit cascaval Sofia de la Delaco, care are consistenta buna, se topeste foarte usor (il puteti folosi si la pizza) si are o aroma placuta, nu acopera restul aromelor.

Ingrediente: 

2 oua

1 lingura chives tocate

1 lingura patrunjel tocat

2 felii de bacon tocat

2 linguri cascaval Delaco Sofia razuit

sare, piper

Mod de preparare: 

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare pana raman pe tel, apoi adaugam baconul, cascavalul, ceapa, patrunjelul si piperul.

Punem doua gramajoare pe hartie de copt intr-o tava si facem cate o gaura in mijloc.

Coacem albusurile la 200 C 3-5 minute, apoi punem galbenusurile in centru si le mai coacem 3 minute.