Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars... N-am multe de spus decat ca-mi aduce aminte de zilele de iarna cand facea mama crema de zahar ars, ca se face foarte usor si ca o puteti coace in forme individuale pentru party. E un desert din categoria "safe" in sensul ca va iesi bine chiar daca gresesti proportia ingredientelor.

Ne place, iata cat de simplu e de facut:

Ingrediente: 

Caramel:

 

1 cana zahar

o lingurita miere

 

Crema:

450 ml lapte

2 oua intregi

4 galbenusuri

1 cana zahar

vanilie

Mod de preparare: 

Se caramelizeaza zaharul cu mierea si se tapeteaza formele (ramekins sau cescute de cafea).

Se pune la fiert laptele cu vanilia. Intre timp se bat ouale cu zaharul apoi se adauga laptele in fir subtire amestecand continuu.

Se strecoara compozitia in forme si se pun intr-o tava cu apa la cuptorul incalzit 35 de minute.