Bundt Cake cu Ghimbir

Bundt Cake cu Ghimbir

Pentru ca s-a racorit bine de tot vremea si stam la caldurica in casa am decis sa pornim cuptorul si sa imbalsamam toata casa cu miros de prajitura coapta, asa ca am facut un Bundt Cake cu Ciocolata si Ghimbir.

 

Pe langa ghimbir contine si un mix de condimente care ii dau un iz mentolat: anason stelat, cuisoare, scortisoara. E incredibil de bun!

Ingrediente: 

4 oua

250 g faina

3 linguri cacao

200 g zahar

100ml lapte

100 ml ulei

1 praf de copt

1 lingurita ghimbir razuit

1 lingurita scortisoara

2 cuisoare si un anason stelat pisate

 

Pentru glazura:

4 linguri zahar pudra

putin lapte

optional: cereale cu ciocolata

Mod de preparare: 

Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam laptele si uleiul.

Separat amestecam faina, condimentele, praful de copt, cacaoa. Amestecam cele doua compozitii.

 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste prima compozitie in doua parti. Adaugam jumatate din albusuri, mixam pana la omogenizare si apoi adaugam si restul si mixam usor.

 

Coacem aproximativ 30-40 minute la 175 grade intr-o tava unsa cu unt sau ulei.

 

Amestecam laptele cu zaharul pudra si dupa ce se raceste turnam peste prajitura.

Enjoy!