Bruschete cu Rosii

Bruschete cu Rosii

Daca tot e anotimpul rosiilor coapte, noi ne-am hotarat sa le sarbatorim dulceata pe niste bruschete cu usturoi, busuioc, prosciutto si parmezan.

Bruschetele isi au originea in Italia si dateaza de prin secolul al 15-lea iar primele versiuni contin doar usturoi, ulei de masline, sare si piper.

De aici variatiile sunt multiple: puteti adauga ardei rosu copt, branza, fasole sau alte legume, ierburi aromatice.

 

Ei bine, si iata si versiunea noastra:

Ingrediente: 

1 bagheta de paine

2 catei usturoi

2 rosii mari

busuioc

prosciutto

parmezan feliat subtire

Mod de preparare: 

Feliem bagheta de paine si o prajim pe o tava in cuptor pana devine aurie.

Intre timp taiem cuburi rosiile si tocam busuiocul si le lasam la macerat cu putin ulei de masline. Nu au nevoie de sare deoarece prosciutto-ul e sarat, la fel si parmezanul.

Scoatem feliile si le dam cu usturoi, iar deasupra punem amestecul de rosii, busuioc si ulei. Garnisim cu cate o felie de prosciutto si parmezan.

Le consumam imediat!