Jazzybirds @ L'Atelier

Jazzybirds @ L'Atelier
Mie, 2013-02-13

Jazzybirds in L'Atelier Cafe Miercuri, 13 Februarie 2013 incepand cu orele 21:00.

 

După încălzirea de luni, 11 februarie, făcută taman pe barul L'Atelier Cafe (Da, da, aţi citit bine: nu după, nu lângă, ci PE BAR!), Jazzybirds pregătesc miercuri seară un concert full. Trupa vine cu un repertoriu bogat de sonorităţi jazzy şi de momente de inspiraţie rock, cu inserţii de muzică clasică sau pop "jazzificate".

 

JAZZYBIRDS
 

Szép András - pian
Antal Attila - contrabas
Csergő Domokos - tobe

INVITAŢI:

Yolanda Covacinschi - voce
Réman Zoltán - saxofon

Susţinere: 5 lei

Rezervări la 0264.450.655.

 

Bio:

Înfiinţată la Cluj în 2011, trupa Jazzybirds avea iniţial în repertoriu lucrările compozitorului francez Claude Bolling (autor al mai multor muzici de film, printre care şi Baudolino, avându-l ca protagonist pe Jean Paul Belmondo). În primăvară anului 2012, Jazzybirds au interpretat în primă audiţie naţională lucrarea "Mass In Blue", aparţinând compozitorului britanic Will Todd, pentru trio de jazz, orchestră de coarde, cor şi soprană.

 

Pentru 2013, Jazzybirds pregătesc o nouă lucrare în primă audiţie, şi anume Concertul pentru trio de jazz şi orchestră, după acelaşi Claude Bolling.

 

În paralel cu aceste activităţi,trupa şi-a definit şi un repertoriu de standarduri de jazz, interpretate alături de invitaţii săi, dar şi piese rock celebre, prelucrate într-o manieră jazz, cu inserţii de muzică clasică sau pop "jazzificate". Este şi cazul piesei "Basket Case", compusă de trupa Green Day, care beneficiază şi de un videoclip şi care a intrat deja în heavy rotation pe radiouri. În acest moment trupa lucrează la două noi prelucrări, cât şi la piese proprii.

Trupa Jazzybirds se autodefineşte ca "întotdeauna pusă pe glume, mai ales muzicale. Întotdeauna gata să se arunce în gol fără paraşută. De pe un bar."