European Education Fair @ Cluj Napoca

European Education Fair @ Cluj Napoca
Joi, 2013-02-21

European Education Fair la Hotel Napoca Joi, 21 Februarie 2013 intre orele 11:00 - 17:00.

 

Târgul Ofertelor Educaționale din Străinătatate, EEF - European Education Fair, își deschide portile la Cluj joi, 21 Februarie 2013, între 11.00 și 17.00! În cadrul evenimentului vor participa reprezentați ai universităților și școlilor participante din 8 țări: Danemarca, Marea Britanie, Suedia, Germania, Italia, Spania, Ungaria, Olanda. Participanții prezenți la târg vor avea ocazia de a sta de vorbă cu reprezentanții instituțiilor educaționale pentru a afla informații de calitate, direct de la sursă, despre programele de studiu disponibile în limba engleză, despre procedurile necesare realizării dosarului de aplicație și despre condițiile de viață din țara de destinație. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor interesate de educație internațională: elevi, studenți, părinți și profesori. Intrarea este liberă iar înscrierile se realizează pe www.eef.ro.


Vizitatorii EEF – European Education Fair vor avea, de asemenea, ocazia de a participa la o serie de workshop-uri pe teme de interes general pentru elevi și studenți. Programul de workshop-uri va fi deschis la ora 12.00 de Consiliul Județean al Elevilor Cluj care va aduce audienților în atenție voluntariatul ca metodă de dezvoltare personală și pregătire pentru universitate (Voluntariatul – o metoda de a-ți îmbunătăți șansele de admitere la universitate). Programul workshop-urilor continuă la ora 13.00 cu o prezentare extrem de interactivă susținută de Prof. Dr. Anthony Brook, întemeietorul secției de medialogie din cadrul Aalborg University - Danemarca (Medialogy – education, technology and creativity – all in one). Unul dintre cele mai cunoscute personaje din blogosfera românească, Adi Hădean, va împărtăși audienților Rețete fără secrete – drumul spre succes la ora 14.00. Începând cu ora 15.00, Consilierul Educațional Magdalena Costei va purta participanții pe meleaguri flamande prin workshop-ul Lalele, ciocolată, mori de vânt și alte 99 de motive să studiezi în Olanda. Workshop-ul care va închide programul târgului va fi susținut de British Council pe tema IELTS – Your passport to international education.


Un element de noutate pe care Târgul Ofertelor Educaționale din Străinătate îl aduce la cea de-a patra ediție este testarea gratuită de limba engleză ce va fi organizată în conexiune cu evenimentul. Testul permite participanților evaluarea cunoștințelor de limba engleză și chiar posibilitatea de a-și prezice performanța la un viitor test Cambridge, TOEFL sau IELTS. Persoanele interesate trebuie să se înscrie în prealabil pe www.eef.ro


Organizatorul evenimentului este IEC – International Education Center România, o asociație nonguvernamentală ce oferă consultanță educațională gratuită pentru aplicarea la universități, licee de elită și școli de vară din străinătate (www.iec.ro). IEC promovează mobilitatea educaţională și accesul la informație pentru elevii şi studenţii din România, Bulgaria și Republica Moldova.


Unul dintre partenerii de marcă a evenimentului este Consiliul Județean al Elevilor Cluj, parteneriat realizat și implementat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.