Sweet Chilli Sauce

Sweet Chilli Sauce

Va aduceti aminte de sosurile cumparate din supermarketuri, sectiunea mancare asiatica? Pe langa faptul ca sunt pline de conservanti si arome artificiale, mai sunt si destul de scumpe.

 

Ei bine, noi va propunem sa reproduceti acasa sosul de inspiratie Thai, dulce-iute-acrisor.

 

E rapid, mai mult decat usor de facut si super versatil: merge cu aproape orice!

Enjoy!

Ingrediente: 

2 ardei iuti rosii

2 catei de usturoi

180 ml apa

60 ml otet alb

120 g zahar

1/2 lingura sare

 

1 lingura amidon de porumb

2 linguri apa

Mod de preparare: 

Punem in blender ardeii iuti, usturoiul, otetul, zaharul, sarea si 180 ml apa. Dupa ce mixam punem totul la fiert pana se inmoaie ardeii, aprox 5-8 minute.

 

Amestecam amidonul cu cele 2 linguri de apa si il turnam peste compozitia de mai sus, in timp ce fierbe. Se mai fierbe 2-3 minute pana se ingroasa putin.

 

Il puteti tine in frigider pana la 3 saptamani, insa pe masura ce timpul trece sosul va deveni mai putin picant.