Piersici la Gratar cu Iaurt si Miere

Piersici la Gratar cu Iaurt si Miere

Pentru ca sunt in sezon si pentru ca e un desert sanatos si usor de preparat va recomandam si voua aceste piersici la gratar cu sos de miere, otet balsamic si iaurt. 

Ingrediente: 

3 piersici sau nectarine coapte

5 linguri miere

2 linguri otet balsamic

1 cutie de iaurt gras mica

Ulei de floarea soarelui

Esenta de vanilie

Optional lamaie

Mod de preparare: 

Taiem fructele si scoatem samburele, apoi le ungem cu o pensula cu putin ulei. Incingem gratarul, il ungem cu un servetel cu putin ulei si prajim piersicile cam 3-5 minute.

 

Incalzim mierea, adaugam otetul balsamic si amestecam pana se omogenizeaza.

Peste iaurt adaugam o lingura de miere si esenta de vanilie.

 

Aranjam piersicile pe o farfurie, turnam sosul deasupra iar apoi iaurtul si garnisim cu putina lamaie. Enjoy!