Paste cu Pesto

Paste cu Pesto

Probabil ati incercat si voi pesto-ul clasic, originar din zona de nord a Italiei si care contine busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan.

Astazi insa va propunem o alta varianta extraordinar de delicioasa: Pesto cu patrunjel si migdale. Este o varianta mai blanda, dulceaga, de aceea am si ales sa adaugam emmentaler in locul parmezanului.

 

E o reteta simpla, rapida, sanatoasa si satioasa. Iar daca renuntati la emmentaler e perfecta pentru zilele de post.

Ingrediente: 

1 cana frunze de patrunjel

1/3 cana migdale prajite cu coaja

1/4 cana ulei de masline

2 catei de usturoi

1/4 cana Emmentaler razuit

2 linguri apa

sare, praf de chilli

1 pachet de noodles sau orice paste preferati

Mod de preparare: 

Prajim migdalele intr-o tigaie fara ulei la foc mic, apoi le punem in blender.

Tocam patrunjelul si usturoiul, apoi le adaugam peste migdale. Pornim blenderul si turnam in fir subtire uleiul si apa. Dupa ce rezulta o pasta omogena, adaugam emmentaler-ul si sarea cu praful de chilli.

 

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem si adaugam pesto-ul peste ele, impreuna cu o lingura din apa in care au fiert.