Mousse au Chocolat

Mousse au Chocolat

Daca e sa fie ceva care sa ne lase fara cuvinte, cu siguranta e Mousse au Chocolat. Si nu orice fel de Mousse, ci facuta dupa reteta clasica a Juliei Child.

 


E destul de usor de preparat si nu necesita folosirea cuptorului, insa ce e foarte important pentru a obtine o capodopera e calitatea ingredientelor: oua proaspete (chiar de casa daca e cu putinta), o ciocolata cu procent cat mai mare de cacao (am folosit cu 85%) si o esenta de vanilie puternica.
 

E AAAAleliua! (cu spotlight)

Ingrediente: 

4 oua

170g ciocolata neindulcita

170g zahar + 1 lingura

170g unt

esenta de vanilie si/sau rom

1 lingura de apa
un praf de sare

Mod de preparare: 

1. Maruntiti ciocolata si taiati untul cuburi, separati ouale.

 

2. Topiti ciocolata cu untul si esenta de vanilie intr-un vas pe aburi. Lasati-o apoi sa se raceasca.

3. Pregatiti un bol cu apa rece, chiar cu gheata.

4. Bateti galbenusurile cu 170g zahar si 1 lingura de apa pe aburi 3 minute pana ajunge la consistenta maionezei si nu se mai simt granule. Puteti folosi un mixer sau telul.

5. Scoateti bolul cu galbenusuri de pe aburi si transferati-l in cel cu apa rece. Amestecati pana se raceste complet.

6. Bateti albusurile cu un praf de sare pana sunt tari, apoi adaugati lingura de zahar si mai bateti putin.

7. Incorporati galbenusurile cu ciocolata, apoi incorporati jumatate din cantitatea de albusuri. Dupa omogenizare, incorporati si restul cantitatii de albusuri.

Se lasa la frigider cel putin 4 ore.