Moules à la marinière

Moules à la marinière

Moules à la marinière e doar un apelativ "pompos" al francezilor pentru midii gatite la abur, insa  acesta e cel mai usor mod de a le gati. Va recomandam reteta daca n-ati gustat scoici pana acum (aromele sunt de baza, curate), daca sunteti incepatori sau pur si simplu daca apreciati simplitatea unei retete.

 

Nota: incercati sa cumparati midii proaspete si nu congelate pentru un preparat delicios. Le gasiti la Metro unde aprovizionarea cu produse proaspete se face la inceput de saptamana.

 

Enjoy!

Ingrediente: 

1 kg midii proaspete

3 cepe verzi

3 catei de usturoi

1 radacina patrunjel

400 ml vin alb sec

sare, piper alb

 

Optional:

patrunjel verde

paine de casa cu ceapa

Mod de preparare: 

Midiile se curata doar in momentul in care doriti sa le preparati.

 

Cum curatam midiile?

Daca n-ati mai preparat pana acum, inarmati-va cu o perie tare, un cutit de care nu suteti foarte atasati (se va toci oricum) si multa rabdare. Scoicile se spala sub jet de apa rece cu  peria si se clatesc in cel putin 3 ape pentru a elimina nisipul si impuritatile. Smulgeti piciorusul lateral ("the beard") si aruncati scoicile care nu se inchid bine, sunt sparte sau plutesc.

 

Dupa multa rabdare si o ora de curatat, puneti  la fiert usturoiul si ceapa maruntita patrunjelul,  vinul sarea si piperul 10 min pana scad putin. Apoi adaugati scoicile si gatiti-le doar 3 minute (pe ceas!!) scuturand din cand in cand cratita. Este important sa nu depasiti timpul de gatire, carnea devine gumoasa,  inestetica si  greu de mestecat.

 

Scoateti scoicile intr-un bol, garnisiti cu patrunjel  verde si lasati supa 5 minute sa se odihneasca (orice particule de nisip eventual ramase se vor scufunda). Turnati-o apoi cu un polonic in bolul cu scoici si serviti cu paine de casa cu ceapa.